”Baltika” vinde două fabrici

  • 07 Martie 2015 15:12
”Baltika” vinde două fabrici

Fabricile companiei Baltika vor fi scoase în vânzare după ce activitatea acestora a fost sistată, iar liniile de producere vor fi relocate în alte subsidiare ale gigantului danez „Carlsberg Group”, a declarat o sursă din interiorul companiei.

Suprafața fabricii din Krasnoiarsk este de 5,8 ha, iar a celei din Celeabinsk de 5,4 ha. Acestea vor fi scoase în vânzare de la 1 mai, informează „Izvestia”.
 
Decizia de a reloca producerea în alte țări a survenit ca rezultat a înrăutățirii condițiilor de piață, pentru producătorii de bere- lipsa reclamei, limitarea posibilităților de vânzare, măririi accizelor. Conform rezultatelor din anul precedent, cele 8 fabrici Baltika din Rusia au funcționat la capacitatea de 50%, cele din Celeabinsk și Krasnoiarsk la 32% și respectiv 33%, potrivit sursei citate.
 
Liniile de producere vor fi relocate în tările unde producerea berii este reglementată mai lejer decăt în Rusia, deci locurile de muncă vor fi create în altă parte decăt Rusia, mărturisește sursa din interiorul companiei. Menționăm declarațiile anterioare ale „Carlsberg Group” despre investiția de $6 milioane în fabrica din Tașkent (Uzbekistan) și despre mărirea volumul producției acesteia, cu 1 milion dl pe an.
 
Serviciul de relații cu presa a companiei Baltika a declarat că decizia de întrerupere a activității celor două fabrici a fost rezultatul unei analize minuțioase de ordin tehnic, financiar și logistic, a companiei. Un factor decisiv a fost și dinamica pieții regionale, care, conform cercetărilor, a scăzut în Siberia, Ural și Povoljie.
 
„Având în vedere situația din domeniul producerii de bere, din Rusia, și inchiderea a zece dintre cele mai mari fabrici decătre cocncureța noastra în ultimii ani, este îndoielnic că vom primi o astfel de ofertă. Noi avem îndoieli că va exista un potențial cumpărător, gata să achiziționeze una sau ambele fabrici”, a declarat serviciul de relații cu presa.
 
Despre inchiderea celor două fabrici- „Baltika-Celebinsk” și „Baltika-Pikra”,- a fost anunțat pe 29 ianuarie 2015. Sistarea completă a activității este planificată până la 30 aprilie. În cele două filiale „Baltika” au fost reduși 560 de angajați, iar fondul de compensare a acestora a fost de 300 milioane de ruble.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău