Bali își redeschide frontierele, dar doar pentru o anumită categorie de turiști

  • 07 Iulie 2020 08:25
Bali își redeschide frontierele, dar doar pentru o anumită categorie de turiști

Bali, una dintre cele mai populare destinații de vacanță, va primi din nou turiști începând cu 31 iulie, chiar dacă pe insulă numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus a crescut în ultimele săptămâni, potrivit Bloomberg, preluat de Digi24.ro

Turiștii locali pot vizita plajele și templele începând cu 31 iulie, iar vizitatorii străini sunt așteptați pe insulă după 11 septembrie. Redeschiderea industriei turismului face parte din planurile pentru redresarea economiei locale după blocajul cauzat de pandemia de COVID-19. Economia insulei depinde aproape în totalitate de turism și a fost devastată după ce stațiunile și hotelurile au fost închise aproape patru luni.

Bali, una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume, a reușit că limiteze numărul de infecții de COVID în prima fază a focarului, dar a înregistrat o creștere a cazurilor în luna iunie, odată cu întoarcerea mai multor lucrători migranți și o creștere a numărului de teste.

Guvernatorul insulei, Wayan Koster, a făcut apel la cetățeni să poarte mască în public, să evite adunările mari și să practice distanțarea fizică pentru a încetini răspândirea virusului. 

"Trebuie să continuăm eforturile pentru a face față coronavirusului, în același timp trebuie să începem să reluăm activitățile zilnice", a declarat Koster.

Numărul persoanelor infectate în Bali a ajuns, duminică, la 1.849, în timp ce la începutul lunii iunie erau doar 465. Dintre aceștia, 20 au murit după ce au contactat virusul, arată cifrele oficiale.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău