Balcanii Occidentali și politica de coeziune a UE, priorități ale viitoarei președinții bulgare a Consiliului UE

  • 19 Mai 2017 17:30
Balcanii Occidentali și politica de coeziune a UE, priorități ale viitoarei președinții bulgare a Consiliului UE

Un minister dedicat viitoarei președinții bulgare a Consiliului Uniunii Europene, programată între ianuarie-iunie 2018, va începe să funcționeze la data de 2 iunie, a anunțat vineri ministrul de resort, Liliana Pavlova, indicând drept obiective importante ale Sofiei Balcanii Occidentali și politica de coeziune a UE, transmit agențiile Novinite și BTA.

Decizia privind funcționarea ministerului va fi adoptată la 31 mai, în ședința de guvern, a precizat ministrul pentru președinția Consiliului UE, scrie Agerpres.

Potrivit Lilianei Pavlova, una dintre prioritățile președinției bulgare va fi regiunea Balcanilor Occidentali, cealaltă urmând să fie politica de coeziune și instrumentele sale după anul 2020.

Majoritatea reuniunilor, în număr de peste 1.500 în cele șase luni ale președinției bulgare, vor avea loc la Bruxelles, unde reprezentanța permanentă a Bulgariei și-a dublat deja personalul, la 200 de angajați.

Sofia va găzdui în jur de 200 de reuniuni europene, majoritatea în lunile februarie, aprilie și iunie 2018.

Potrivit Lilianei Pavlova, în septembrie va avea loc o sesiune specială de training pentru jurnaliști, iar centrul de presă de la Palatul Național al Culturii, unde vor lucra 130 de angajați, nu doar bulgari, ci și străini, va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie.

Pavlova a mai amintit că 2018 este și anul patrimoniului cultural european, un program cultural al președinției bulgare urmând să prezinte moștenirea culturală a acestei țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău