BAC 2016: Astăzi se desfășoară examenul la limba de instruire

  • 07 Iunie 2016 19:18
BAC 2016: Astăzi se desfășoară examenul la limba de instruire

Al doilea examen de Bacalaureat se desfășoară astăzi la limba de instruire, adică la limba română sau la limba rusă.

Condițiile de organizare nu s-au modificat față de anul trecut, elevii fiind verificați înainte de probe cu detectorul de metale și supravegheați la examen de camere video. Candidații spun că nu a fost un examen foarte complicat, deși unii recunosc faptul că nu exagerat cu pregătirile.
 
La centrul de Bacalaureat  organizat în cadrul Liceului ”Gheorghe Asachi”, din Chișinău, au susținut examenul  la limba română elevi de la mai multe instituții. Una dintre cele mai dificile sarcini a fost scrierea unui eseu, după cum au menționat candidații.
 
Unii dintre ei au recunoscut că nu s-au pregătit prea serios de examen, dar speră să ia o notă de trecere.
 
Un candidat s-a arătat nemulțumit de condițiile de desfășurare a examenului, pentru că a fost prea cald în încăperea unde s-a dat proba.
 
Astăzi au susținut examen numai elevii care au studiat în limba română și rusă, iar probele la limbile bulgară, găgăuză și ucraineană vor avea loc la 21 iunie. Potrivit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, probele de examen sunt organizate în 102 centre de BAC, dintre care 30 sunt amplasate în municipiul Chișinău. În total, la sesiunea curentă sunt admiși peste 21 500 de candidați, dintre care 75 la sută sunt absolvenți ai claselor a XII-a, iar 25 la sută – restanțieri din sesiunile anterioare.
 
Sesiunea de Bacalaureat a început la 3 iunie, cu examenul la limba și literatura română pentru elevii alolingvi la care s-au înscris peste 3000 de candidați. Doi dintre ei au fost eliminați de la examen pentru tentativa de a copia.
 
Următoarea probă va avea loc vineri, 10 iunie, la limba străină.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău