Baban v. Republica Moldova. Despăgubiri în valoare de 9.000 euro pentru un cetățean maltratat în detenție

  • 27 Iunie 2021 13:55
Baban v. Republica Moldova. Despăgubiri în valoare de 9.000 euro pentru un cetățean maltratat în detenție

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat decizia în cauza Baban v. Republica Moldova. În fața Curții, reclamantul a pretins încălcarea drepturilor sale garantate de Articolul 3 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, referindu-se la aplicarea relelor tratamente de către reprezentanți ai statului în perioada detenției sale și la pretinsele investigații ineficiente în acest sens, precum și la despăgubirea insuficientă acordată la nivel național pentru prejudiciul suferit, scrie Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, Guvernul și reclamantul au încheiat un acord de soluționare amiabilă a cauzei, potrivit căruia Guvernul s-a angajat să-i achite reclamantului suma de 9.000 de euro pentru orice prejudiciu, inclusiv costuri și cheltuieli, în schimbul retragerii de către reclamant a tuturor pretențiilor înaintate față de Republica Moldova în cauza dată.

Considerând că acordul de soluționare amiabilă este bazat pe respectarea drepturilor omului garantate prin Convenție și prin Protocoalele sale, precum și în lipsa oricăror motive care ar justifica continuarea examinării acestei cereri, Curtea a decis radierea cauzei de pe rol, în conformitate cu Articolul 39 din Convenție.

Rezumatul deciziei a fost efectuat de către Direcția agent guvernamental din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Moldova.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău