Azi se decernează Premiul Nobel pentru Medicină

  • 06 Octombrie 2014 10:02
Azi se decernează Premiul Nobel pentru Medicină

Premierul Nobel pentru "medicină sau fiziologie" deschide astăzi seria câștigătorilor din 2014 ai Nobelurilor, urmând ca mâine să fie anunțat cel pentru fizică.

La Stockholm în Suedia vor fi anunțate astăzi premiile Nobel, care recompensează excelența în diferite domenii.

Vor fi acordate mai multe distincții, între care pentru medicină, fizică, chimie sau economie. Ca și în alți ani, cel mai așteptat premiu este cel pentru Pace.

Ceremoniile care încep astăzi nu au fost lipsite de controverse.

Premierul Nobel pentru medicină sau fiziologie deschide astăzi seria câștigătorilor din 2014 ai Nobelurilor, urmând ca mâine să fie anunțat cel pentru fizică.

Întrucât descoperitorii celebrului "boson Higgs", au fost recompensați deja în 2013, atenția se concentrează acum asupra Premiului pentru Pace.

Deși lista completă este secretă, s-a aflat totuși că lupta pare că s-ar da între Papa Francisc și controversatul Edward Snowde fost consultant al Agenției Americane de Securitate Națională NSA.

Presa de specialitate relatează că ceremoniile au loc într-un context în care liderul spiritual tibetan Dalai Lama, fost laureat Nobel, este tot mai izolat din teama unor lideri occidentali de a nu supăra China.

Laureații vor primi câte o medalia din aur și un premiu în valoare de aproximativ 1,1 milioane de dolari. Premiile vor fi înmânate la 10 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău