Azi e ultima zi de înaintare a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare

  • 28 Martie 2019 11:01
Azi e ultima zi de înaintare a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare

Partidele, alianțele politice sau candidații independenți din România, mai pot depune doar astăzi, până la ora 24:00, candidaturi pentru alegerile europarlamentare de la 26 mai.

Listele se depun la Biroul Electoral Central de la București, însoțite de 200.000 de semnături în cazul partidelor și de 100.000 de semnături pentru candidaturile independente.

Pâna la 6 aprilie, Biroul Electoral trebuie să dea deciziile de admitere sau respingere a candidaturilor, iar pâna la 12 aprilie se pot depune contestații.

Ulterior se va stabili, prin tragere la sorți, ordinea pe buletinele de vot.

Campania electorală va începe la 27 aprilie și se încheie la 25 mai, la ora 7:00.

La europarlamentarele din 26 mai va candida și ex-premierul moldovean, Iurie Leancă, care figurează cu numărul patru pe listele partidului PRO România, condus de fostul premier de la București, Victor Ponta.

De asemenea, președintele Partidului Mișcarea Populară din România, Eugen Tomac, a lansat un apel către cetățenii români din R. Moldova să semneze pentru lista de candidați ai formațiunii sale la alegerile europarlamentare din luna mai.

O campanie de strângere de semnături în Republica Moldova desfășoară și un alt candidat la europarlamentare, unionistul George Simion. Acesta va depune dosarul astăzi, pentru înregistrarea în cursa electorală din luna mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău