Azerbaidjanul și Armenia au convenit asupra unei încetări a focului

  • 13 Septembrie 2022 09:58
Azerbaidjanul și Armenia au convenit asupra unei încetări a focului

Azerbaidjanul și Armenia au convenit asupra unei încetări a focului, marți, 13 septembrie, de la ora locală 09:00, a informat presa azeră, scrie REUTERS.

Armenia și Azerbaidjan au anunțat confruntări de amploare la graniță, soldate cu moartea unor soldați azeri, în cea mai recentă izbucnire de violență între cele două țări.

Noaptea trecută, Azerbaidjanul a lansat un bombardament intensiv, cu artilerie și arme de foc de calibru mare, împotriva pozițiilor militare armene'', a informat Ministerul armean al Apărării într-un comunicat precizând că Azerbaidjanul a folosit și drone.

La rândul său, Ministerul azer al Apărării a acuzat Armenia de ''acte subversive pe scară largă'' în apropierea localităților de la graniță, adăugând că pozițiile armatei sale ''au fost atacate, inclusiv cu mortiere de tranșee''.

Schimburi frecvente de focuri de armă au fost raportate de-a lungul graniței comune de la sfârșitul războiului din 2020 dintre Erevan și Baku din cauza regiunii disputate Nagorno-Karabah.
Cele două țări vecine au purtat două războaie - în anii 1990 și în 2020 - în regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă azeră populată de armeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău