Avocatul poporului îndeamnă persoanele implicate în manifestațiile din fața Parlamentului să protesteze pașnic

  • 07 Iunie 2019 18:30
Avocatul poporului îndeamnă persoanele implicate în manifestațiile din fața Parlamentului să protesteze pașnic

Avocatul poporului, Mihail Cotorobai, îndeamnă autoritățile statului, precum și reprezentanții protestatarilor, care manifestă în centrul capitalei, să asigure exercitarea libertății la întruniri în mod pașnic, excluzând orice violență.

Avocatul poporului îndeamnă persoanele implicate în aceste manifestații, dar și oponenții acestora să demonstreze respect și toleranță față de orice persoană.

Mihail Cotorobai îndeamnă factorii de decizie să vegheze pentru că să nu fie create bariere pentru asigurarea accesului persoanelor la informație, prin blocarea transmisiunilor online de la evenimente de către unele instituții media și cheamă reprezentanții mass-media să fie corecți și obiectivi în oglindirea evenimentelor, iar protestatarii să nu admită violențe față de jurnaliști.

Ombudsmanul susține că va monitoriza desfășurarea acțiunilor de protest din capitală și precizează că orice fapte, acțiuni, inacțiuni sau încălcări ale dreptului la întrunire îi pot fi comunicat la numărul de telefon 060002641 sau la adresa electronică: [email protected].

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău