Avocatul lui Vlad Filat: Procurorii ÎNCALCĂ principiul prezumției nevinovăției

  • 13 Iulie 2016 18:45
Avocatul lui Vlad Filat: Procurorii ÎNCALCĂ principiul prezumției nevinovăției

Procuratura Anticorupție a contestat miercuri, 13 iulie, sentința Judecătoriei Buiucani privind condamnarea fostului premier Vlad Filat.

Procurorii, care au solicitat condamnarea fostului premier la 19 ani de detenție, consideră sentința instanței de fond ca fiind prea blândă în raport cu acțiunile lui Vlad Filat care ar fi  prejudiciat interesele cetățenilor și ale statului în proporții deosibit de mari și insistă pe aplicarea în privința acestuia a unei pedepse mai aspre.
 
Amintim că Judecătoria Buiucani l-a condamnat la 27 iunie la 9 ani închisoare pe fostul premier, a fost amendat, iar bunurile sale au fost confiscate într-un dosar care ar avea legătură și cu fraudele de la Banca de Economii.
 
Vlad Filat pledează nevinovat, susținând că e vorba de un dosar politic, iar avocații acestuia au anunțat de asemenea că vor contesta hotărârea instanței.
 
Tot, astăzi, avocatul lui Vlad Filat Igor Popa a difuzat un comunicat de presă în care susține că procurorii încalcă principiul prezumției nevinovăției în cazul deputatului Vlad Filat.
 
Totodată, cacesta susține că că procurorii induc în eroare opinia publică, deoarece dosarul în care a fost judecat Vlad Filat de către magistrații de la Judecătoria Buiucani nu vizează frauda de la Banca de Economii.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău