Avocatul lui Filat: Urmează să fie audiați trei martori cheie din Rusia

  • 28 Octombrie 2016 17:16
Avocatul lui Filat: Urmează să fie audiați trei martori cheie din Rusia

Trei martori cheie din Federația Rusă urmează să fie audiați, săptămâna viitoare, în dosarul fostului premier Vlad Filat, a anunțat avocatul acestuia Igor Popa după ședința de judecată de vineri, 28 octombrie.

Potrivit avocatului Igor Popa, magistrații au examinat mai multe probe ale apărării, printre care și câteva acte care demonstrează că Vlad Filat nu a beneficiat de banii care sunt menționați în sentința de judecată.

Igor Popa a declarat că cel mai important aspect, pus în discuție vineri, 28 octombrie, a fost citarea a trei martori cheie din Federația Rusă, pe care apărarea a reușit să îi convingă să depună mărturii, săptămâna viitoare.

”În sentința publicată de Judecătoria Buiucani, pe una din pagini se menționează că Ilan Shor, prin intermediul a trei persoane din Federația Rusă, i-ar fi dat lui Vlad Filat bani în valoare de peste 320 milioane lei. Acești martori urmează să vină în fața judecătorilor și să confirme sau infirme acest fapt. Noi am încercat în primă instanță să cerem aducerea acestor martori, dar am fost refuzați. La Curtea de Apel am  reușit să convingem instanța ca acești martori să fie citați, deși judecătorii trebuiau să facă acest lucru prin comisie rogatorie, am încercat prin eforturile noastre să asigurăm prezența acestor martori”, a declarat Igor Popa.

Următoarea ședință de judecată în dosarul lui Vlad Filat este programată pentru săptămâna viitoare, miercuri 2 octombrie.

La ședința de judecată din 25 octombrie,avocații lui Vlad Filat au depus o cerere pentru ca Ilan Shor, aflat în arest la domiciliu, să fie tras la răspundere penală pentru că a refuzat să facă declarații la ședința anterioară.

La sfârșitul lunii iunie fostul lider al PLDM a fost condamnat, în primă instanță, la 9 ani de închisoare. Acesta este învinuit de trafic de influență și corupție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău