Avocatul Igor Popa: Deocamdată nu vom face publică sentința în dosarul Filat

  • 02 Iulie 2016 11:47
Avocatul Igor Popa: Deocamdată nu vom face publică sentința în dosarul Filat

Avocații lui Vlad Filat, la fel ca și procurorii, nu vor face publică sentința în dosarul fostului premier, transmite IPN.

Igor Popa a declarat, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la „PRO TV Chișinău”, că nu poate face publică sentința, deoarece reprezintă doar un punct de vedere, cel al acuzării, și ar putea crea o percepție greșită. "Odată ce nu este acces la dosar, ca să vadă oamenii ce s-a făcut, nu vom publica sentința”, a argumentat apărătorul.

Igor Popa a mai anunțat că va fi creată o pagină web unde vor fi publicate toate documentele relevante din dosarul Filat, inclusiv sentința. Avocatul a mai spus că a încercat să înregistreze audio unele părți ale procesului, inclusiv ultimul discurs al lui Vlad Filat în cadrul procesului, însă de fiecare dată magistrații i-au respins cererea.

Întrebat ce a declarat Vlad Filat în instanță, Igor Popa a spus că acesta a recunoscut anumite greșeli, iar principala greșeală a fost că a avut încredere în unii oameni, inclusiv în Ilan Șor, care i-a făcut unele cadouri cu anumite ocazii, ca apoi să declare că i-a dat mită.

Magistrații Judecătoriei Buiucani nu au dat citirii motivării sentinței în dosarul Filat , ci doar au transmis părților câte un exemplar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău