Avocații lui Filat cer casarea totală a sentinței fostului premier

  • 15 Iulie 2016 16:23
Avocații lui Filat cer casarea totală a sentinței fostului premier

Avocații lui Vlad Filat au depus o contestație la Curtea de Apel, în care cer casarea totală a sentinței cu pronunțarea unei hotărâri de achitare și eliberarea fostului premier.

Avocații acestuia califică sentința judecătoriei Buiucani drept nefondată, abuzivă, nemotivată, ilegală și care corespunde legislației naționale și internaționale, potrivit unui comunicat de presă

Potrivit apărării, lui Vlad Filat i-au fost încălcate mai multe drepturi.  ”Dosarul este motivat politic, iar sentința  de condamnare  face parte dintr-un spectacol bine regizat, care are scopul final de a-l exclude pe Vlad Filat de pe arena politică”,  afirmă avocații, anunțând că vor insista și la Curtea de Apel ca ședințele de judecată să fie publice.

Și Procuratura Anticorupție a contestat sentința Judecătoriei Buiucani privind condamnarea fostului premier Vlad Filat. Procurorii, care au solicitat condamnarea acestuia la 19 ani de detenție, consideră sentința instanței de fond ca fiind prea blândă în raport cu acțiunile lui Vlad Filat.

Amintim că Vlad Filat a fost condamnat pe 27 iunie la 9 ani închisoare, într-un dosar de corupție și trafic de influență,  care ar avea legătură și cu fraudele de la Banca de Economii, potrivit Procuraturii. Totodată, el a fost amendat cu 60 de mii de lei, iar bunurile sale de peste 790 de milioane de lei au fost confiscate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău