Avocat | Serviciile de informații ruse au încercat fără succes să-l recruteze Edward Snowden

  • 18 Septembrie 2019 14:19
Avocat | Serviciile de informații ruse au încercat fără succes să-l recruteze Edward Snowden

Un avocat care-l reprezintă pe avertizorul de integritate american Edward Snowden la Moscova a insistat miercuri că Rusia nu a avut succes în încercarea de a-l recruta pe fostul colaborator al Agenției Naționale de Securitate a SUA, informează dpa, potrivit Agerpres.

"Imediat ce Snowden a sosit în Rusia, oameni din Serviciul Federal de Securitate (FSB) au încercat să-l recruteze. Însă el a refuzat târgul", a declarat avocatul Anatoli Kucerena în comentarii difuzate de agențiile de presă ruse TASS și RIA Novosti.

Refuzul lui Snowden de a colabora cu serviciile de securitate ruse constituie cauza pentru care cererea lui de azil a fost procesată atât de mult timp, a subliniat Kucerena.

Snowden a stat mai mult de o lună într-un terminal dintr-un aeroport din Moscova după ce a sosit în 2013 ca fugar, până când autoritățile ruse i-au răspuns favorabil la cererea de azil. Se presupune că el locuiește de atunci pe teritoriul Rusiei.

Statele Unite l-au dat marți în judecată pe Edward Snowden, fost colaborator al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA), care în 2013 a dezvăluit conținutul a sute de telegrame diplomatice secrete, despre sistemul pus la cale de SUA de supraveghere a convorbirilor telefonice și a internetului, afirmând că noua sa carte intitulată ''Permanent Record'' încalcă acorduri de confidențialitate.

Departamentul de Justiție a indicat că Snowden își publică cartea de memorii fără a o supune agențiilor de informații pentru revizuire, adăugând că discursurile susținute de Snowden au încălcat de asemenea acorduri de confidențialitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău