Avocat reținut pentru o mită de 52 de mii de euro

  • 05 Aprilie 2021 14:35
Avocat reținut pentru o mită de 52 de mii de euro

Un avocat din capitală a fost reținut, fiind suspectat că ar fi pretins mită în valoare de 52 de mii de euro de la mama unui inculpat, ale cărui interese le-a reprezentat în instanțele de judecată. Potrivit denunțătorului, banii ar fi fost ceruți pentru a-l scăpa de închisoare, clientul fiind învinuit de omor, transmite IPN.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, bănuitul ar fi contactat-o pe mama inculpatului, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați ai Curții Supreme de Justiție și că i-ar putea determina să-i achite feciorul, printr-o decizie definitivă și irevocabilă. Pentru serviciile sale, avocatul ar fi pretins 45 de mii de euro, iar peste un timp – încă șapte mii de euro. În total, denunțătorul a transmis personal și prin terți suma de 52 de mii de euro.

După ce a fost denunțat, oamenii legii au inițiat o urmărire penală pentru trafic de influență. Astăzi, în urma acțiunilor de urmărire penală, avocatul a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la opt ani de detenție sau amendă penală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău