Avocat învinuit de trafic de copii – pe banca acuzaților

  • 01 Octombrie 2018 12:10
Avocat învinuit de trafic de copii – pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a axpediat în instanța de judecată, cauza penală de învinuire a unui bărbat, avocat de profesie, de săvârșirea unei infracțiuni de trafic de copii.

În rezultatul investigațiilor, efectuate pe caz de către procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii CCTP al INI al IGP al MAI, s-a stabilit că inculpatul, în anul 2016 a identificat și a selectat o victimă minoră, aflată în situație de vulnerabilitate, pe care periodic o exploata sexual până în anul 2018, în apartamentul său, situat în sectorului Botanica, mun. Chișinău, propunându-i victimei sume bănești cuprinse între 50 și 350 lei, pentru un raport sexual.

În cadrul urmăririi penale, a mai fost identificată o altă victimă, care la fel a fost exploatată sexual de către inculpat și care a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale acestuia, investigațiile pe caz fiind în desfășurare, inclusiv în scopul stabilirii și altor eventuale victime ale abuzatorului.

Victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară.

În caz de condamnare, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău