Avocat din Capitală, suspectat de trafic de copii

  • 02 August 2018 16:23
Avocat din Capitală, suspectat de trafic de copii

Un avocat din Chișinău, în vârstă de 62 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de trafic de copii în scop de exploatare sexuală, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției, s-a stabilit că suspectul a profitat de poziția social-vulnerabilă a unei minore din raionul Călărași, adăpostit-o în apartamentul său, unde întreținea cu ea relații sexuale.

Din declarațiile minorei s-a stabilit că prima dată a întreținut relații sexuale cu bărbatul în toamna anului 2016, pe când avea13 ani. Bărbatul i-a dat 400 de lei. De atunci, adolescenta sistematic părăsea domiciliul pentru a veni la Chișinău.

Potrivit poliției, minora, care provenea dintr-o familie social-vulnerabilă, este în prezent plasată într-un centru de plasament din Chișinău, unde i se oferă consiliere psihologică. Polițistul de sector urmează să poarte discuții cu părinții minorei, pentru a o integra în familie. Dat fiind faptul că fugea deseori de acasă, cel mai probabil nu frecventa școala și urmează de văzut cum va recupera orele.

În cadrul perchezițiilor la domiciliul avocatului, au fost ridicate fotografii ale bănuitului cu alte fete, jucării sexuale, un aparat de fotografiat și un calculator. Poliția investighează dacă au fost exploatați și alți copii.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de copii. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău