Avionul în care se află președintele Turciei pare să întârzie

  • 17 Octombrie 2018 11:48
Avionul în care se află președintele Turciei pare să întârzie

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, se află de astăzi, într-o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, la invitația președintelui Igor Dodon.

La această oră (12.00) la sediul renovat al Președinției din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt era programată să aibă loc ceremonia oficială de întâmpinare a președintelui turc. Însă, potrivit unor surse, avionul liderului de la Ankara întârzie și ar urma să aterizeze la Chișinău la ora 12.30.

După ceremonia oficială, va avea loc întrevederea tete-a-tete a celor doi șefi de stat, urmată  de o ședință comună a delegațiilor oficiale ale celor două țări. Tot la Președinție, va avea loc semnarea declarației comune de cooperare strategică între Turcia și Republica Moldova, după care Igor Dodon și Recep Tayyip Erdogan vor face declarații pentru presă.

În seara zilei, președintele turc va avea o întrevedere și cu premierul Pavel Filip, deși inițial aceasta era anunțată pentru ora 15.00, iar mâine va pleca la Comrat în regiunea găgăuză.

Vizita președintelui Erdogan are loc pe fundalul unui scandal recent legat de reținerea și expulzarea din R. Moldova, pe 6 septembrie, a unui grup de șapte profesori de la liceul moldo-turc „Orizont”, suspectați că ar face parte din rețeaua condusă de clericul musulman Fetullah Gullen, acuzat de Ankara că ar sta în spatele puciului eșuat din iulie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău