Avionul Airbus 320 doborât intenționat

  • 27 Martie 2015 06:57
Avionul Airbus 320 doborât intenționat

Copilotul zborului Germanwings, care s-a prăbușit în Alpii francezi, a preluat controlul avionului Airbus 320 și a început coborârea în mod intenționat, spun oficialii.

În cadrul unei conferințe, un reprezentant francez a anunțat că avionul Germanwings, care s-a prăbușit în Alpii francezi, a fost forțat în mod deliberat de către copilot, în coborârea care a dus la dezastru, a spus procurorul. Copilotul a apăsat un buton care accelerează coborârea avionului, atunci când se afla singur în cabina de pilotaj. Despre posibilitatea ca picajul sa se fi instalat accidental, procurorul din Marsilia afirma ca acest lucru ar fi imposibil. E vorba despre un buton care trebuie rotit 360 de grade. In plus, afirma procurorul, copilotul ar fi fost „100% capabil sa piloteze singur aeronava".

Numele copilotului este Andreas LUBITZ, un cetățean german de 28 de ani. Tanarul este originar din Montabaur, landul Rheinland-Pfalz. Informatia vine de la primarul orasului, Gabriel Wieland (CDU). Copilotul locuia in Montabaur cu parintii sai, dar avea declarata o locuinta si la Dusseldorf.
   
Procurorii francezi, citând informații din înregistrarea de voce din cabina piloților, au declarat că pilotul tocmai părăsise cabina de pilotaj și ulterior nu a mai putut intra, informează bbc.com.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău