Avioane și militari ruși au sosit în Venezuela pentru manevre militare comune

  • 11 Decembrie 2018 09:23
Avioane și militari ruși au sosit în Venezuela pentru manevre militare comune

Avioane și militari ruși au sosit în Venezuela pentru manevre militare comune, a anunțat luni ministrul venezulean al apărării, Vladimir Padrino Lopez, informează marți AFP, potrivit Agerpres.

"Trebuie să-i spunem poporului venezulean și lumii întregi că, așa cum noi cooperăm în diverse domenii de dezvoltare pentru cele două popoare, ne pregătim și pentru a apăra Venezuela", a declarat generalul Padrino Lopez. "Vom face aceasta cu prietenii noștri, pentru că avem prieteni în lume care apără relațiile respectuoase de echilibru și de calitate între state", a adăugat ministrul.

Padrino Lopez a făcut aceste declarații de pe aeroportul internațional din Caracas, unde a primit în jur de o sută de piloți și de membri ai personalului rus sosiți în Venezuela la bordul mai multor avioane militare.

Armata rusă a anunțat de la Moscova sosirea la Caracas a două bombardiere Tu-160, a unui avion de transport An-124 și a unui avion de linie Il-62, fără a preciza nici motivele, nici durata acestei misiuni.

Ministrul venezulean a amintit că aceste avioane au fost deja prezente în Venezuela în 2013, dar că acum este vorba de "o altă experiență". Cu toate acestea, el nu a precizat durata exercițiilor prevăzute, pe care le-a calificat drept "schimburi de zboruri operaționale (...) pentru a crește nivelul de interoperabilitate a sistemelor de apărare aerospațială" ale celor două țări.

Vladimir Padrino Lopez a precizat că aceste manevre fac parte din cooperarea bilaterală. În timpul ultimilor ani, Rusia a vândut Venezuelei echipamente militare în valoare de mai multe milioane de dolari.

"Nimeni din lume nu trebuie să fie înspăimântat de prezența acestor avioane de vânătoare bombardiere strategice pe teritoriul venezulean, noi suntem constructori de pace, nu de război", a mai spus ministrul.

Guvernul venezulean denunță regulat proiecte de atacuri militare din partea SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău