Avicultorii alarmați de invazia produselor ucrainene

  • 27 Mai 2016 13:00
 Avicultorii alarmați de invazia produselor ucrainene

Producătorii de carne de pasăre din Republica Moldova susțin că afacerile lor sunt amenințate de importurile din Ucraina și cer aplicarea unor măsuri temporare de protecție a pieței interne, similare celor care au fost adoptate în cazul importurilor de lactate, carne și ciment.Avicultorii susțin că produsele din carne de pasăre ar fi fost excluse din varianta finală a deciziei prin…

Producătorii de carne de pasăre din Republica Moldova susțin că afacerile lor sunt amenințate de importurile din Ucraina și cer aplicarea unor măsuri temporare de protecție a pieței interne, similare celor care au fost adoptate în cazul importurilor de lactate, carne și ciment.

Avicultorii susțin că produsele din carne de pasăre ar fi fost excluse din varianta finală a deciziei prin care Guvernul a hotărât să aplice taxe vamale la unele importuri din Ucraina, transmite IPN.

Asociațiile de producători au adresat autorităților o scrisoare, prin care solicită, cel puțin, să nu mai fie admisă autorizarea altor companii ucrainene, suplimentar celor 3 care au deja permisiunea de a exporta carne de pasăre în Moldova.

Amintim că, la sfârșitul lunii aprilie, Guvernul de la Chișinău a adoptat o decizie prin care introduce taxe vamale de 10-15 la sută la importul de lapte și produse lactate, carne și ciment din Ucraina, până la sfârșitul acestui an. Hotărârea a fost motivată ca măsură de protecție temporară a producătorilor interni.

La rândul său, Guvernul de la Kiev și-a exprimat îngrijorarea în legătură  cu această decizie și chiar a avertizat că din partea ucraineană va urma „o reacție adecvată”. Consultări moldo-ucrainene pe marginea acestei probleme s-au desfășurat săptămâna trecută la Chișinău, urmând ca, pe 6-7 iunie, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, să facă o vizită la Kiev, pentru a discuta relațiile comercial-economice cu prim-vicepremierul Stepan Kubiv, ministru al Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău