Avertizările salvatorilor în legătură cu codul galben de vreme rea

  • 09 Ianuarie 2019 13:46
Avertizările salvatorilor în legătură cu codul galben de vreme rea

Salvatorii atenționează cetățenii în legătură cu avertizarea de cod galben de vreme rea  și vin cu mai multe recomandări.

Serviciul Situații Excepționale anunță că pe drumuri se vor forma troiene, iar în mai multe localități pot fi înregistrate deconectări electrice în urma depunerii de lapoviță și polei.

Oamenii sunt îndemnați să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare.

Cetățenii care pornesc la drum trebuie să aibă bateria telefonului încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Conducătorii auto sunt atenționați repetat să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

Mai mult, în perioada rece a anului oamenii sunt rugați să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea situațiilor excepționale, pompierii recomandă ca sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit.

În situații de risc, cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău