Avertizările MAI în contextul protestului de mâine al veteranilor războiului de pe Nistru

  • 18 Iulie 2020 13:49
Avertizările MAI în contextul protestului de mâine al veteranilor războiului de pe Nistru

Ministerul de Interne susține că zece polițiști și patru carabinieri au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma altercațiilor de joi, 16 iulie, cu veteranii războiului de la Nistru.

Într-o conferință de presă, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, Mariana Grama, a declarat că protestatarii au avut nevoie de îngrijiri medicale nu din cauza leziunilor corporale, dar  din cauza efectelor de stres, acutizând bolile cronice.  Ea a afirmat că a examinat personal situația celor nouă protestatari care s-au adresat la urgentă. „Nu sunt  coaste rupte, persoane în comă sau persoane decedate, toți sunt în stare bună la domiciliu,  cu excepția unei persoane care a suferit o criză convulsivă, urmare a nerezistenței la de stres”, susține Mariana Grama. Potrivit MAI, forța fizică a fost aplicată gradual în timpul reținerilor și doar a persoanelor violente.

În contextul protestelor anunțate pentru duminică de către veterani, secretarul de stat al MAI a făcut apel la păstrarea ordinii publice, totodată lansând acuzații la adresa organizatorilor protestelor din 16 iulie că ar fi admis violență.

Totodată, ea a declarat că MAI nu va admite încălcarea măsurilor restrictive pe perioada de pandemie și a amenințat cu sistarea întrunirii sau dispersarea forțată a manifestanților în cazul în care vor fi admise dezordini în masă sau violențe.

Duminică, 19 iulie, veterani de război au anunțat un nou protest în centrul Chișinăului. Ei cer ca autoritățile să ia măsuri față de instalarea ilegală a posturilor militare de către regimul separatist de la Tiraspol în mai multe localități din zona de securitate. Foștii combatanți mai cer îmbunătățirea condițiilor sociale pentru cei care luptat în războiul din 1992, dar și în alte războaie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău