Avertizarea privind pericolul formării unui strat subțire de gheață la suprafața bazinelor acvatice a fost extinsă

  • 09 Ianuarie 2020 15:43
Avertizarea privind pericolul formării unui strat subțire de gheață la suprafața bazinelor acvatice a fost extinsă

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a extins până pe 17 ianuarie avertizarea referitor la pericolul ce îl prezintă formațiunile de gheață, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, “în râurile mici, cursurile de apă și bazinele acvatice din țară se vor menține formațiuni de gheață - la mal și năboi, iar pe unele bazine acvatice se va păstra podul de gheață”, notează sursa citată.

Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, în acest sens salvatorii atenționează populația să dea dovadă de prudență în preajma surselor acvatice. Avertismentul este adresat în primul rând părinților de minori, cărora li se recomandă să fie foarte atenți și să monitorizeze unde se joacă copiii lor. 

Atenționarea este actuală, după ce astăzi un portal informațional de la Bălți a publicat imagini cu mai mulți copii care se joacă pe gheața fragilă a unui bazin acvatic din zonă.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează în medie pe țară maxime termice, pe timp de noapte, de minus 3 grade de ger. Ziua, mercurul termometrelor se va ridica până la 4-9 grade Celsius.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău