AVERTIZARE! Pompierii și salvatorii atenționează asupra riscurilor caniculei

  • 26 Iulie 2020 10:43

Pompierii și salvatorii atenționează asupra riscurilor caniculei, în condițiile în care meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de vreme caniculară și pericol de incendiu.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 25 – 31 iulie temperatura aerului în Republica Moldova va indica valori de 33-37 grade Celsius. În acest context, pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Specialiștii atenționează despre pericolul utilizării focului deschis în preajma spațiilor forestiere și a lanurilor de cereale. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporții, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

AVERTIZARE! Pompierii și salvatorii atenționează asupra riscurilor caniculei

Pompierii avertizează populația să-și monitorizeze strict copii și să nu le permită jocul cu sursele de aprindere. De asemenea, salvatorii atenționează oamenii să evite scăldatul în locuri neautorizate și neamenajate cu stații de salvare. Totodată angajații IGSU  amintesc despre riscul consumului de băuturi alcoolice, dar și scăldatul în stare de ebrietate. Specialiștii avertizează că înotul în râuri și lacuri cu relief necunoscut și curenți puternici de apă poate fi fatal. Codul Galben de caniculă reprezintă risc și pentru persoanele care se află afară în orele cu temperaturi ridicate. În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să evite aflarea la soare în orele de vârf și să se protejeze de caniculă în spații răcoroase și umbrite.

În caz de situații de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112, pentru ca echipele de urgență să poată acorda ajutorul necesar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău