AVERTIZARE! Ninsorile abundente ar putea fi urmate de INUNDAȚII

  • 21 Aprilie 2017 11:23
AVERTIZARE! Ninsorile abundente ar putea fi urmate de INUNDAȚII

Prim-ministrul Pavel Filip i-a cerut vineri, 21 aprilie, Ministerului Mediului, la ședința Comisiei pentru situații excepționale, ca împreună cu autoritățile publice locale să monitorizeze nivelul apelor din râuri și bazinele acvatice și să ia măsurile care se impun pentru a preveni eventualele ieșiri din albii ale apelor.

Autoritățile susțin că există pericol de inundații în urma ninsorilor abundente din ultimele zile.

Totodată, Pavel Filip a menționat că trebuie întreprinse pentru sprijinirea producătorilor agricoli: „Avem nevoie de o evaluare cât mai precisă a pagubelor, ceea ce înseamnă o bună organizare în plan local pentru stabilirea daunelor. În baza acestor evaluări vom putea lua și măsurile prin care să compensăm o parte din pierderile suferite de producătorii agricoli”, a spus Pavel Filip, citat de un comunicat al Guvernului.

 Autoritățile și instituțiile responsabile de gestionarea situației îndeamnă oamenii să rămână în case pe parcursul zilei de azi, întrucât vremea de afară poate crea dificultăți majore de deplasare. Totodată, salvatorii solicită cetățenilor să-și mențină calmul și să țină cont de mesajele transmise de autorități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău