Avertismentul OMS în primul raport întocmit vreodată privind starea de sănătate a a migranților și refugiaților din Europa

  • 21 Ianuarie 2019 18:33
Avertismentul OMS în primul raport întocmit vreodată privind starea de sănătate a a migranților și refugiaților din Europa

Primul raport întocmit vreodată de Organizația Monidală a Sănătății în privința stării de sănătate a migranților și refugiaților din Europa avertizează că aceștia se confruntă cu riscuri mai mari decât media normală să își înrăutățească sănătatea.

Potrivit raportului, aceste riscuri sunt provocate de condițiile inadecvate de viață, stresul și lipsa accesului la servicii de sănătate. Refugiații și migranții care înfruntă riscuri pentru a ajunge în Europa par să fie tineri și sănătoși, însă nivelul sărăciei și durata șederii în țările gazdă cresc riscurile, depresia și anxietatea fiind fenomene des întâlnite.

OMS anunță, în schimb, că numărul migranților care poartă boli comunicative, cum ar fi HIV sau tuberculoza, este relativ scăzut, așa că și riscul transmiterii acestor infecții către poporul gazdă este mic. OMS lansează un apel pentru ca migranții să aibă acces corespunzător la serviciile medicale, relatează corespondentul BBC.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău