Avertismentul fostului șef CIA: Dacă Putin câștigă în Ucraina, următoarea țintă e Republica Moldova

  • 07 Ianuarie 15:00
Avertismentul fostului șef CIA: Dacă Putin câștigă în Ucraina, următoarea țintă e Republica Moldova

Dacă Vladimir Putin își îndeplinește obiectivele în Ucraina, atunci Rusia „va lua la țintă” Republica Moldova sau unul dintre statele baltice, spune David Petraeus, fostul șef al agenției americane de informații, pentru CNN.

Fostul director CIA, David Petraeus, a vorbit într-un interviu la CNN cu jurnalista Christiane Amanpour despre finanțarea pentru Ucraina care este blocată în Congresul SUA, scrie Digi24.

„Există o majoritate bipartită foarte puternică în Senat, și de asemenea destul de substanțială în Cameră, care vrea să aprobe ajutorul pentru Ucraina. Însă dinamica din cadrul Camerei (Reprezentanților) este cea care îngreunează demersul. (...) Cred că acest lucru se va rezolva. Întrebarea este «Când?». Cât va mai putea continua Ucraina înainte să putem reporni motoarele, având deja o sumă foarte substanțială oferită - 44 miliarde de dolari nu este ceva trivial - însă este și foarte accesibilă. Luați în considerare faptul că este pe doi ani de zile, în care avem un buget al apărării de 1,7 mii de miliarde de dolari. Este foarte necesară aceasta, o chestiune cât se poate de «bun versus rău».

Dacă Rusia obține victoria, dacă Putin va reuși să-și îndeplinească obiectivele foarte mari în Ucraina, nu se va opri acolo. Moldova va fi următoare luată la țintă, poate unul dintre statele baltice sau altele.

Henry Kissinger, înaintă să moară, a spus că apărarea NATO acum începe la granița dintre Ucraina și Rusia și sunt total de acord cu asta”, a spus fostul șef al spionilor americani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,7
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,15 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău