Avertisment: Țările în care până în 2070 va fi prea cald pentru a putea trăi. Aproape jumătate din populația globului ar putea să se relocheze

  • 05 Mai 2020 12:50
Avertisment: Țările în care până în 2070 va fi prea cald pentru a putea trăi. Aproape jumătate din populația globului ar putea să se relocheze

Dacă ritmul de încălzire a planetei se va păstra, până în 2070 circa 3.5 miliarde de oameni ar putea fi nevoiți să se relocheze din zone în care ar fi prea cald pentru a putea trăi, arată un studiu nou, efectuat de PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America). Ecologiștii spun că părți continentale importante ale planetei ar putea să nu mai ofere condițiile necesare vieții normale, transmite mediafax.

 
Pentru fiecare 1 grad Celsius adăugat la media încălzirii globale, 1 miliard de oameni vor fi nevoiți să se relocheze în zone mai "răcoroase" ori să se adapteze căldurilor extreme, arată studiul.
 
Tim Kohler, arheolog la Universitatea din Washington și coautor al studiului a explicat că acesta este scenariul probabil în cazul în care umanitatea nu va începe să ia măsuri anti-poluare.
 
Experții spun că cea mai mare parte a populației trăiește în zone în care media anuală este cuprinsă între 11 și 15 grade Celsius, iar o mai mică parte în zone în care media este intre 20 și 25 grade. În ultimele decenii, adaptarea a fost posibilă și cu ajutorul tehnologiei, mai ales după apariția sistemelor de aer condiționat.
 
"Le spun mereu studenților mei că tehnologia, mințile noastre și cultura umanității ne-au permis să ajungem aici, să putem să ne adaptăm acestor condiții", a spus Kohler, citat de CNN.
 
În prezent, specialiștii extimează o creștere a mediei de temperatură cu 3 grade Celsius până în 2100, în timp ce studiul citat de CNN notează că oamenii ar putea experimenta creșteri de 7.5 grade Celsius ale maximelor fiecărui anotimp până în 2070.
 
Potrivit studiului, dacă rata încălzirii globale se va păstra, condițiile incompatibile cu viața normală, așa cum o știm, se vor extinde asupra a 19% din suprafața Pământului. Acest lucru s-ar traduce prin nevoia de relocare a 3.5 miliarde de oameni din Africa sub-sahariană, America de Sud, India, Asia de sud-est, Peninsula Arabă și Australia.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău