Avertisment OMS: Rată infectării cu COVID-19 a crescut de 5 ori. Pandemia a intrat pe o pantă ascendentă accelerată

  • 12 Iunie 2020 11:12
Avertisment OMS: Rată infectării cu COVID-19 a crescut de 5 ori. Pandemia a intrat pe o pantă ascendentă accelerată

În cadrul unei ședințe de briefing video găzduite joi de asociația de presă a ONU la Geneva, doctorul Matshidiso Moeti, directorul regional al organizației pe continentul african, a adus în discuție o problemă îngrijorătoare, transmite mediafax.

Acesta a declarat că „a durat 98 de zile pentru a ajunge la primele 100.000 de cazuri și doar 18 zile pentru a trece pragul de 200.000 de cazuri“. Africa a înregistrat până în prezent 5.635 de decese în urma infectării cu noul coronavirus.

„Chiar dacă aceste cazuri reprezintă mai puțin de 3% din totalul global, este clar că pandemia a intrat pe o pantă ascendentă accelerată.”

Africa de Sud este cea mai afectată țară de pe continent, raportând mai mult de un sfert din totalul infecțiilor COVID-19. Conform unui raport AFP citat de The Guardian, Africa a înregistrat mai puțin de 6.000 de decese, iar cinci țări cumulează aproximativ 70% din total: Africa de Sud, Algeria, Nigeria, Egipt și Sudan.

„Pandemia este momentan concentrată în zonele urbane, în capitale și în jurul acestora, dar vedem tot mai multe cazuri răspândite în provincie”, a spus Moeti. Potrivit rapoartelor OMS, în majoritatea țărilor de pe continentul african, virusul a pătruns în urma zborurilor internaționale din Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău