Avertisment în privința "medicamentelor minune" anti-COVID

  • 30 Ianuarie 2021 15:57
Avertisment în privința

Specialiștii din România îndeamnă populația să nu se lase păcălită de reclamele care promovează medicamente minune anti-COVID.

Medicul infecționist Virgil Musta atrage atenția că un spray nazal care va intra luna viitoare pe piață și este promovat ca fiind capabil să distrugă 99% dintre virușii care duc la apariția COVID-19 este de fapt un preparat cosmetic, nu un medicament.
 
Virgil Musta: Acesta preparat al unei companii franceze de fapt nu este medicament; este un preparat cosmetic. Fiind preparat cosmetic, este mai mult mai simplu să-l introduci în țară, nu-ți trebuie atât de multe avize. Și faptul că spune că omoară 99% din viruși eu cred că este o problemă de marketing, pentru că eu am îndoieli legate de faptul că au făcut studii riguroase. Și e dificil să faci studii de a vedea capacitatea de a distruge viruși.
 
Zilele trecute, specialiști în medicină au avertizat că nici Ivermectina nu are avizul Agenției Naționale a Medicamentului și nu poate fi folosită în tratamentul anti-COVID - transmit colegii de la Radio România Timișoara.
Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău