Încă un lot de vaccinuri anti-COVID ajunge astăzi în R.Moldova

  • 19 Martie 2021 09:27
Încă un lot de vaccinuri anti-COVID ajunge astăzi în R.Moldova

În Republica Moldova va mai ajunge astăzi un lot de vaccinuri, a anunțat președinta Maia Sandu. Este vorba despre 24.570 de doze de Pfizer. Potrivit ei, până la sfârșitul lunii martie, vor mai fi livrate încă 46 de mii de doze de vaccin prin platforma COVAX și alte 50 mii, din donația oferită de România.

Le mulțumim încă o dată donatorilor COVAX și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți”, se arată în mesajul președintei Maia Sandu.

Ea mai spune că a cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să majoreze numărul persoanelor vaccinate pe zi.

Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni.

Până ne vine rândul fiecăruia să ne vaccinăm, vă rog frumos, pe toți, să fim vigilenți și responsabili și să ne protejăm viața și sănătatea. Pericolul este foarte mare, spitalele sunt pline și medicii epuizați”, a mai atenționat Maia Sandu.

Până în prezent peste 18500 de persoane au fost vaccinate în R.Moldova împotriva COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău