Avertisment al Comisiei Europene: E nevoie de vaccin împotriva COVID-19

  • 15 Octombrie 14:40
Avertisment al Comisiei Europene: E nevoie de vaccin împotriva COVID-19

Comisia Europeană avertizează tările membre ale Uniunii Europene cu privire la consecințele pe care le-ar putea avea un nou val de infecții și recomandă măsuri comune pentru scoaterea pe piață a noilor vaccinuri anti-Covid, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, reprezentanții comisiei susțin că statele membre UE sunt nepregătite pentru a face față pandemiei. ''În timp ce evoluția pandemiei revine la nivelurile din luna martie, starea pregătirii noastre nu revine'', a declarat vicepreședintele CE pentru promovarea modului de viață european, Margaritis Schinas.

El le-a solicitat statelor membre să adopte o strategie comună pentru noua fază a pandemiei și să evite ''cacofonia'' diverselor măsuri naționale care a caracterizat primele luni ale crizei pe continentul european.

Europa raportează zilnic un număr dublu de cazuri de Covid-19 față de SUA

Un alt aspect îngrijorător vine din faptul că Europa a ajuns să raporteze în fiecare zi un număr aproape dublu de cazuri noi, aproximativ 100.000,  față de Statele Unite care înregistrează peste 51.000 de infectări.

Testarea unor vaccinuri anti-COVID avansează, primele doze putând fi disponibile, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, către finalul acestui an. În acest context, Bruxellesul le cere țărilor membre să pregătească planuri de vaccinare. Politica de sănătate este domeniu de competență națională în UE, iar Comisia Europeană poate face doar recomandări pentru adoptarea unor măsuri comune, mai scrie sursa citată. 

Spitalele și centrele de vaccinare ar trebui să aibă personal suficient, pregătit și dotat cu echipamentele necesare, a atenționat executivul comunitar. Vaccinurile ar trebui să fie disponibile în primul rând celor mai vulnerabile categorii, printre care personalului din domeniul asistenței medicale, lucrătorilor din centrele de asistență pe termen lung, persoanelor cu vârste peste 60 de ani, persoanelor cu boli cronice, lucrătorilor din sectoare esențiale și oamenilor din categorii socio-economice dezavantajate.

Potrivit unei estimări făcute de Comisia Europeană în luna iulie, numărul persoanelor aparținând ''categoriilor prioritare'' ar putea depăși 200 de milioane, dintr-o populație totală a UE de 450 de milioane de locuitori.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
0
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:5,7 m/s
Sun
0
Mon
-2
Tue
0
Wed
2
Thu
9

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău