Averea super-bogaților lumii a scăzut pentru prima dată în șapte ani

  • 09 Iulie 2019 13:38
Averea super-bogaților lumii a scăzut pentru prima dată în șapte ani

Averea super-bogaților lumii a scăzut pentru prima dată în șapte ani, indică un raport al companiei de consultanță Capgemini, citat marți de dpa, potrivit Agerpres.

În total, averea milionarilor a scăzut cu aproape 3% față de 2017. Este pentru prima dată când se înregistrează o scădere, după 2011, notează autorii documentului, World Wealth Report 2019.

În același timp, și numărul milionarilor a scăzut pentru prima dată de la criza financiară din 2008. Comparativ cu 2017, numărul milionarilor de pe plan mondial a scăzut cu 0,3%, ajungând la 18 milioane.

În Germania, numărul persoanelor cu o avere de peste un milion de dolari s-a diminuat la 1,35 milioane, adică 1,1% din populația țării, menționează agenția de presă germană.

Capgemini consideră că motivele scăderii constatate sunt conflictele comerciale internaționale, incertitudinea generată de Brexit și pierderile de pe burse.

Banca centrală germană estimează la rândul său că scăderile bursiere din 2018 și-au pus amprenta asupra economiei: pentru prima dată în trei ani, veniturile gospodăriilor din Germania s-au redus, iar investitorii au înregistrat cele mai mari pierderi de după 2008.

Totuși, Germania rămâne una din țările cu cei mai mulți milionari. Potrivit raportului Capgemini, în frunte se află SUA, urmate de Japonia, Germania și China - cele patru țări reprezentând 61,2% din cei mai bogați oameni din lume.

Raportul mai arată că pierderile cele mai grele le-au suferit cei super-bogați, cu o avere de peste 30 de milioane de dolari. Averea totală a acestora a scăzut cu circa 6%.

Capgemini a luat în calcul acțiuni, instrumente cu venit fix, investiții alternative ca resursele naturale, fondurile speculative, valute forte și bunuri imobiliare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău