Avantajele Regiunii de Nord au fost prezentate la un forum internațional de afaceri

  • 03 Februarie 18:40
Avantajele Regiunii de Nord au fost prezentate la un forum internațional de afaceri

Avantajele competitive și perspectivele de dezvoltare ale Regiunii de Nord a Republicii Moldova au fost prezentate la Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 - formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri”, desfășurat în perioada 29 ianuarie - 2 februarie, în cadrul Expoziţiei „Fabricat în Moldova”, la Centrul Expozițional Internațional „Moldexpo” din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Mariei Prisacari, șefă de secție la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, zona de nord a ţării dispune de un mare potențial. „Există un șir de avantaje competitive ce pot stimula atragerea investițiilor în regiune, iar ADR Nord are un rol important în acest proces. Astfel, printre avantajele regiunii sunt: amplasarea strategică ca nod regional de legătură între România la vest și Ucraina la nord şi est; unul din cele mai mari noduri de trafic comercial din Republica Moldova, conectat la principalele canale de comunicație internațională și națională; regiunea are un potențial mare de resurse naturale (soluri fertile cu bonitatea cea mai înaltă); materii prime pentru industria prelucrătoare; instituții de învățământ superior, mediu de specialitate, profesional-tehnice etc.”, a relevat Maria Prisacari.

La rândul său, Luisa Prista, șef de departament la Agenția Executivă pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (EASME) a Comisiei Europene, a vorbit despre proiectele Uniunii Europene menite să susțină mediul de afaceri și i-a îndemnat pe antreprenorii autohtoni să participe la acestea.

Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 - formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri” a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu proiectul Uniunii Europene, Enterprise Europe Network, cu scopul de a încuraja investițiile și colaborarea comercială dintre antreprenorii din Moldova și comunitatea de afaceri de peste hotare.

La eveniment au participat peste 250 de agenți economici atât din R. Moldova, cât şi din străinătate, reprezentând diverse sectoare precum: agricultură, industria agroalimentară, tehnologii informaţionale şi comunicații, textile, sectorul construcţiilor, energie regenerabilă, sectorul automotiv, industriile creative etc. Forumul este la cea de-a treia ediţie, iar reuniuni similare au mai avut loc la Bălți și Cahul.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
7 °C
cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,1 m/s
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
15 °C
Sat
12 °C

Curs oficial BNM 06 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0354 -0.0863
USD 18.5436 0.1155
RON 4.1489 -0.0175
UAH 0.6769 0.0080
RUB 0.2405 0.0057
Arhivă Radio Chișinău