Avantajele Regiunii de Nord au fost prezentate la un forum internațional de afaceri

  • 03 Februarie 2020 18:40
Avantajele Regiunii de Nord au fost prezentate la un forum internațional de afaceri

Avantajele competitive și perspectivele de dezvoltare ale Regiunii de Nord a Republicii Moldova au fost prezentate la Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 - formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri”, desfășurat în perioada 29 ianuarie - 2 februarie, în cadrul Expoziției „Fabricat în Moldova”, la Centrul Expozițional Internațional „Moldexpo” din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Mariei Prisacari, șefă de secție la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, zona de nord a țării dispune de un mare potențial. „Există un șir de avantaje competitive ce pot stimula atragerea investițiilor în regiune, iar ADR Nord are un rol important în acest proces. Astfel, printre avantajele regiunii sunt: amplasarea strategică ca nod regional de legătură între România la vest și Ucraina la nord și est; unul din cele mai mari noduri de trafic comercial din Republica Moldova, conectat la principalele canale de comunicație internațională și națională; regiunea are un potențial mare de resurse naturale (soluri fertile cu bonitatea cea mai înaltă); materii prime pentru industria prelucrătoare; instituții de învățământ superior, mediu de specialitate, profesional-tehnice etc.”, a relevat Maria Prisacari.

La rândul său, Luisa Prista, șef de departament la Agenția Executivă pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (EASME) a Comisiei Europene, a vorbit despre proiectele Uniunii Europene menite să susțină mediul de afaceri și i-a îndemnat pe antreprenorii autohtoni să participe la acestea.

Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 - formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri” a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu proiectul Uniunii Europene, Enterprise Europe Network, cu scopul de a încuraja investițiile și colaborarea comercială dintre antreprenorii din Moldova și comunitatea de afaceri de peste hotare.

La eveniment au participat peste 250 de agenți economici atât din R. Moldova, cât și din străinătate, reprezentând diverse sectoare precum: agricultură, industria agroalimentară, tehnologii informaționale și comunicații, textile, sectorul construcțiilor, energie regenerabilă, sectorul automotiv, industriile creative etc. Forumul este la cea de-a treia ediție, iar reuniuni similare au mai avut loc la Bălți și Cahul.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău