Avalanșă în Italia | Echipele de salvatori continuă căutările pentru găsirea celor 23 de persoane date dispărute

  • 22 Ianuarie 2017 14:59
Avalanșă în Italia | Echipele de salvatori continuă căutările pentru găsirea celor 23 de persoane date dispărute

Echipele de salvatori continuă duminică operațiunile de căutare pentru găsirea celor 23 de persoane declarate dispărute după ce un hotel din centrul Italiei a fost lovit de o avalanșă masivă produsă în urmă cu patru zile, informează Agerpres.

Echipele de salvatori cu acționat pe toată durata nopții trecute, a declarat într-o conferință de presă Titti Postiglione de la Departamentul de protecție civilă, adăugând că nu au fost înregistrate modificări în ce privește numărul victimelor sau persoanelor salvate.

Bilanțul avalanșei rămâne deocamdată același: 5 persoane decedate, 11 salvate și 23 date dispărute.

Echipele de salvatori folosesc unități canine și tehnologie capabilă să identifice sub dărâmături semnalul GSM emis de telefoanele mobile ale celor dispăruți, a mai spus Titti Postiglione, care a calificat intervențiile drept ''chirurgicale'' pentru a evita prăbușirea altor fragmente ale structurii hotelului. Stabilimentul de patru stele, Rigopiano Hotel, aflat la 1.200 de metri altitudine în zona muntoasă a regiunii Abruzzo, a fost lovit miercuri de o avalanșă masivă, după ce marți în zona de centru a Italiei fuseseră înregistrate patru seisme cu magnitudinea 5.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău