Avalanșă în Alpii elvețieni: Nouă schiori au fost răniți și au ajuns cu elicopterele la spital

  • 09 Aprilie 2023 17:00
Avalanșă în Alpii elvețieni: Nouă schiori au fost răniți și au ajuns cu elicopterele la spital

Nouă schiori au supraviețuit după ce au fost prinși de o avalanșă în Alpii elvețieni, prezentând doar răni ușoare și moderate, potrivit Poliției locale, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Cei nouă excursioniști au fost găsiți de echipele de salvare și transportați cu elicopterul la spitale din apropiere, a precizat Poliția elvețiană.

Avalanșa s-a declanșat în proximitatea piscului montan Alphubel, care are o înălțime de 4.206 metri și se află în partea sud-vestică a cantonului Valais, aproape de granița cu Italia. Zona este situată în apropiere de legendarul munte Matterhorn și de stațiunea de schi Zermatt.

„Mai multe persoane au fost luate de masa de zăpadă”, a precizat Poliția din cantonul Valais.

Serviciile de urgență s-au deplasat rapid la fața locului la bordul mai multor elicoptere.

Un purtător de cuvânt al Poliției din Valais a declarat pentru AFP că 16 persoane schiau în acea zonă în momentul în care s-a produs avalanșa și că toate au putut să fie evacuate.

Nouă dintre ele au fost transportate cu elicopterul la spitalele din satele învecinate Viege și Sion și trei au fost externate după ce au primit îngrijiri medicale, celelalte rămânând sub supravegherea medicilor.

„Este vorba despre răni foarte ușoare, bilanțul este deci unul pozitiv. Putem spune că au avut mult noroc”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliției elvețiene.

Celelalte șapte persoane prezente pe munte în acea zonă nu au fost atinse de avalanșă și au fost evacuate, de asemenea, pe calea aerului.

În Elveția, cincisprezece oameni au murit în urma avalanșelor produse în ultimele șase luni și o persoană este în continuare dată dispărută, potrivit Institutului pentru studierea zăpezii și a avalanșelor (SLF).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău