Autospeciale noi pentru evacuarea deșeurilor solide din nordul țării

  • 18 Octombrie 2016 14:53
Autospeciale noi pentru evacuarea deșeurilor solide din nordul țării

Deșeurile solide din Florești, Șoldănești și Rezina și alte 35 de localități învecinate vor fi colectate și evacuate cu ajutorul a două autospeciale procurate din sursele financiare alocate de Guvernul Germaniei în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, care prevede îmbunătățirea sistemului de management al deșeurilor solide în raionul Florești.

Costul achiziției este de 110 mii de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Ministrul dezvoltării regionale și construcțiilor, Vasile Bîtca, a declarat la ceremonia de predare a autospecialelor în gestiunea întreprinderii de salubrizare din Florești că în total 77 de mii de locuitori ai micro-regiunii vor beneficia de servicii de salubrizare calitative. Autospecialele au o capacitate de 7 metri cubi fiecare.  Până la procurarea autospecialelor, deșeurile erau colectate și încărcate manual, iar cu ajutorul tractoarelor gunoiul era transportat la poligon.

În perioada următoare, proiectul va fi extins pentru a acoperi necesitățile a circa 200 mii de locuitori din cele 3 raioane – Florești, Șoldănești și Rezina.

Potrivit directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Ion Bodrug, în prezent, 11 primării din raionul Fălești au fondat o societate pe acțiuni specializată în managementul deșeurilor solide, iar realizarea proiectului va reduce cheltuielile suportate de întreprinderea de salubrizare și va oferi servicii calitative pentru 12 primării din Florești, 19 primării din Șoldănești și 4 primării din Rezina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău