Autosalubritate cumpără opt camioane de mare capacitate pentru transportarea deșeurilor

  • 25 August 2022 14:40
Autosalubritate cumpără opt camioane de mare capacitate pentru transportarea deșeurilor

Opt camioane de mare capacitate pentru transportarea deșeurilor vor fi procurate de Regia Autosalubritate. Unitățile de transport vor fi utilizate pentru transportarea deșeurilor solide de la stația de transfer din capitală către poligonul municipal de deșeuri din satul Țânțăreni, servicii care până în prezent sunt contractate de la companii private, precizează Primăria Chișinău într-un comunicat de presă.

Autovehiculele cu semiremorci sunt produse de o companie din Georgia, desemnată câștigătoarea concursului internațional privind achiziționarea camioanelor pentru colectare și transfer a deșeurilor.

Achiziția a avut loc în cadrul implementării proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat din bugetul municipal, cu sprijinul BERD, BEI, Fondul E5P și a fost desfășurată în corespundere cu procedura de achiziție a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.

IPN notează că săptămâna trecută au fost semnate două contracte pentru achiziționarea a 3000 de containere zincate de tip european, precum și un contract cu o companie din Serbia, pentru achiziționarea a șase autospeciale cu încărcare laterală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău