Autorul alertei cu bombă falsă din Parcul Catedralei a fost reținut

  • 26 August 2020 15:07
Autorul alertei cu bombă falsă din Parcul Catedralei a fost reținut

Polițiștii au identificat bărbatul care, acum o zi, a sunat la 112 și a comunicat că o să explodeze o grenadă în Parcul Catedralei. Este vorba despre un bărbat de 62 de ani, locuitor al capitalei, care a fost reținut pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre un act de terorism. Bărbatul și-a recunoscut vina, spunând că era în stare de ebrietate când a dat apelul, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală în conformitate cu prevederile Codului Penal, „comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism”. Conform legislației, pentru fapta comisă bărbatul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei  sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Un bărbat a sunat la 112 și a spus că va exploda o grenadă în Parcul Catedralei, marți, 25 august. Apelul a fost făcut în jurul orei 13.00. Polițiștii au încercuit și au securizat zona parcului, dar specialiștii de la „BOMBTEH” nu au găsit nimic explozibil.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău