Autoritățile vor monitoriza mass-media pentru a evita știrile false pe perioada stării de urgență

  • 02 Aprilie 2021 11:30
Autoritățile vor monitoriza mass-media pentru a evita știrile false pe perioada stării de urgență

Activitatea mass-media va fi monitorizată pe perioada stării de urgență, conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite MOLDPRES.

Serviciul de Informații și Securitate va aproba și va face publică lista de surse cu conținut online care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19.

Furnizorii de servicii de găzduire a conținutului online și furnizorii de conținut online vor putea fi obligați de SIS să sisteze activitatea unor asemenea site-uri, ce ar urma să fie blocate, prin decizii ale Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației.

O măsură similară a fost aprobată și anul trecut, în perioada stării de urgență, când SIS a cerut blocarea a peste 50 de site-uri care publicau știri false despre pandemie. Majoritatea fuseseră preluate de la portalul Stop Fals, al Asociației Presei Independente, care monitorizează și combate știrile false.

Toate site-urile vizate erau găzduite pe platforme din afara Republicii Moldova, fiind înregistrate pe nume fictive, iar administratorii lor nu puteau fi sancționați, deoarece legislația nu conține prevederi în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău