Autoritățile vor aplica măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontieră la sfârșitul lunii august

  • 20 August 15:45
Autoritățile vor aplica măsuri suplimentare de fluidizare a traficului la frontieră la sfârșitul lunii august

Autoritățile vor implementa mai multe acțiuni suplimentare de fluidizare a traficului în punctele de trecere situate la graniță cu Ucraina, unde, la sfârșitul lunii august, crește numărul de călători, potrivit experienței din anii precedenți, transmite MOLDPRES.

Astfel, în următoarele două săptămâni, mulți dintre cetățenii țării noastre vor petrece pe litoralul Mării Negre minivacanța prilejuită de sărbătorile naționale, dar și vor merge la cumpărături în Ucraina, în contextul pregătirilor pentru noul an școlar. În aceste condiții, autoritățile estimează o creștere semnificativă a numărului de călători și a mijloacelor de transport în punctele de trecere Palanca, Tudora, Criva, Otaci, Mirnoe și Giurgiulești-Reni.

Conform unei analize a datelor statistice din ultimele zile, dar și comparativ cu anii trecuți, cele mai aglomerate perioade sunt la început de săptămână și în zilele de weekend, iar cel mai intens trafic este înregistrat dimineața, între orele 06.00 – 09.00, după-amiază (16.00 – 18.00) și seara târziu (20.00 – 22.00).

În aceste condiții, Poliția de Frontieră recomandă călătorilor să evite cele mai aglomerate punte de trecere a frontierei și să opteze pentru altele din apropiere. Astfel, pe linia PTF comun Criva este dislocat PTF comun Larga sau PTF comun Briceni, în apropierea PTF Otaci este PTF Ocnița, în direcția PTF Mirnoe este PTF Vulcănești, iar mai aproape de PTF Giurgiulești-Reni este PTF Cișmichioi.

Totodată, înainte de a porni la drum, călătorii sunt îndemnați să consulte aplicația online prin care poate fi vizualizată media timpului de așteptare din toate punctele de trecere. La fel, Linia verde a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră activează non-stop, iar cetățenii pot apela la numărul 022 259 717, pentru a obține informații despre regulile și condițiile de traversare a frontierei de stat, dar și situația în punctele de trecere.

Autoritățile dau asigurări că vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu permite formarea rândurilor la frontieră. Printre acțiunile care urmează a fi implementate se numără suplimentarea numărului de angajați în cele mai solicitate puncte și deschiderea spre circulație a tuturor pistelor, inclusiv aplicarea procedurii de „Revers”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
2,08 °C
cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,1 m/s
Wed
4 °C
Thu
3 °C
Fri
4 °C
Sat
9 °C
Sun
7 °C

Curs oficial BNM 10 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2684 -0.0634
USD 17.4021 -0.0257
RON 4.0326 -0.0118
UAH 0.7343 -0.0004
RUB 0.2731 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău