Autoritățile ruse au arestat patru presupuși jihadiști ai Statului Islamic, care plănuiau atentate la Moscova

  • 25 Mai 2017 17:14
Autoritățile ruse au arestat patru presupuși jihadiști ai Statului Islamic, care plănuiau atentate la Moscova

Reprezentanții FSB au anunțat joi după-amiază arestarea a patru presupuși jihadiști ai Statului Islamic, care plănuiau atentate asupra sistemului de transport public din metropola Moscova, transmite news.ro.

”Serviciul Federal de Securitate a arestat patru membri ai unei grupări teroriste, care era formată din cetățeni din Rusia și din alte țări din regiunea Asiei Centrale, în Moscova. Aceștia pregăteau atentate teroriste cu dispozitive explozibile improvizate asupra infrastructurii de transport din Moscova”, se arată într-un comunicat al FSB.

Cei patru presupuși militanți erau membri ai Statului Islamic.

De asemenea, agenții ruși au descoperit un laborator de fabricare a unor explozibili în urma perchezițiilor din Moscova.

”Am descoperit în timpul perchezițiilor un laborator de fabricare a unor explozibili, precum și dispozitive explozibile improvizate cu șrapnel, care erau pregătite pentru detonare”.

Agenții FSB au ridicat și mai multe arme automate, muniție, grenade, precum și literatură și videoclipuri cu propagandă teroristă și extremistă.

Presupușii teroriști aveau de gând să plece în Siria pentru a lupta alături de jihadiștii Statului Islamic, după lansarea unor atentate la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău