Autoritățile Republicii Moldova vor întări capacitățile de apărare și vor face investiții în forțele armate

  • 31 Mai 2022 11:30
Autoritățile Republicii Moldova vor întări capacitățile de apărare și vor face investiții în forțele armate

Autoritățile Republicii Moldova vor întări capacitățile de apărare și vor face investiții în forțele armate, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul conferinței de presă susținută alături de omologii săi din statele baltice și nordice NB8, transmite Radio Chișinău.

Igor Grosu a spus că neutralitatea trebuie apărată și că la întărirea capacităților de apărare se va ține cont de parteneriatele actuale și de alte oportunități din partea țărilor prietene ale Republicii Moldova.

În același context, președintele Legislativului a spus că în acest moment nu există riscuri iminente de escaladare a situației pe teritoriul Republicii Moldova.

Nu există soluționare rapidă pentru diferendul transnistrean. Sarcina noastră principală este de a nu permite destabilizarea în acest teritoriu. Sigur, invazia rusă în Ucraina are repercusiuni și asupra securității Republicii Moldova. Pentru moment, nu vedem un pericol iminent de escaladare pe teritoriul Republicii Moldova. Neutralitatea nu este o decorație, ea trebuie apărată, de aceea autoritățile Republicii Moldova vor întări capacitățile de apărare, vom investi în forțele noastre armate, lucru care nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Și neutralitatea trebuie apărată. Vom face acest lucru atât în cadrul parteneriatelor pe care le avem, dar vom lua în considerare și alte oportunități din partea țărilor prietene”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău