Autoritățile Republicii Moldova se pregătesc de un nou recensământ

  • 25 Octombrie 2017 17:31
Autoritățile Republicii Moldova se pregătesc de un nou recensământ

Guvernul a aprobat componența nominală a Comisie naționale pentru recensăminte, Runda mondială 2020. Potrivit recomandărilor Organizației Națiunilor Unite, până în 2025, în țările membre urmează să fie organizate câte un recensământ al populației și locuințelor și un recensământ general agricol.

Comisia națională va fi condusă de prim-ministrul Pavel Filip și urmează să stabilească perioada de desfășurare a recensămintelor, sursele de acoperire a cheltuielilor și va supraveghea desfășurarea acestora.

Ultimul recensământ a fost organizat în Republica Moldova în 2014, dar datele acestuia au fost prezentate cu întârziere, abia în martie 2017.

Potrivit acestora, în Republica Moldova ar locui aproape 3 milioane de cetățeni, cu aproximativ 400 de mii de persoane mai puțin față de 2004 când a fost organizat precedenta recensare. De asemenea, aproape jumătate din populația municipiului Chișinău nu a reușit să fie numărată în cadrul recensământului, fapt ce a pus la îndoială veridicitatea datelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Wed
17
Thu
17
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău