Autoritățile Republicii Moldova au confiscat la vamă peste un milion de dolari de la mai multe persoane care se întorceau din Rusia, unde au participat la evenimentul de creare a blocului „Victorie”

  • 23 Aprilie 15:45
Autoritățile Republicii Moldova au confiscat la vamă peste un milion de dolari de la mai multe persoane care se întorceau din Rusia, unde au participat la evenimentul de creare a blocului „Victorie”

Autoritățile Republicii Moldova au confiscat marți la vamă peste un milion de dolari (peste 20 de milioane de lei moldovenești), bani introduși ilegal de mai multe persoane care veneau din Rusia. Precizările au fost făcute într-un briefing de presă susținut de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, șeful adjunct al Departamentului Venituri și Control Vamal, Viorel Doagă, și procurorul- șef interimar al PCCOCS, Victor Furtună.

Potrivit procurorului- șef interimar al PCCOCS, autoritățile au inițiat o cauză penală după ce Serviciul Vamal a fost sesizat că mai multe persoane care se întorceau din Federația Rusă, unde au participat la evenimentul de creare a blocului „Victorie”, de către partide afiliate grupului Șor, intenționau să introducă în țară surse de bani mai mari decât 16 mii de unități convenționale, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, în noaptea de 22 spre 23 aprilie au fost efectuate în jur de 150 de percheziții, în urma cărora au fost depistate peste 62 de mii de ruble, 3.700 de euro și peste 1,1 milion de dolari. La fel, au fost ridicate 128 de telefoane mobile.

Potrivit șefului Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, suma totală depistată, conform cursului valutar, depășește 20 de milioane de lei.

Cei care au încercat să introducă în țară acești bani erau remunerați cu sume de la 300 la 500 de dolari, spun reprezentanții poliției.

„O parte din persoanele vizate, care au avut rolul de cărăuș în acest proces, au comunicat și au conlucrat cu persoanele instituțiilor de drept”, a spus Cernăuțeanu.

Conform datelor prezentate în cadrul briefingului, nicio persoană nu a fost reținută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,37 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău