Autoritățile recomandă cetățenilor să se abțină de la deplasarea pe teritoriul Letoniei și Estoniei cu vehicule înmatriculate în Rusia

  • 13 Septembrie 2023 16:04
Autoritățile recomandă cetățenilor să se abțină de la deplasarea pe teritoriul Letoniei și Estoniei cu vehicule înmatriculate în Rusia

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă recomandă cetățenilor să se abțină de la deplasarea pe teritoriul Republicii Letonia și Republicii Estonia sau tranzitul acestor state cu vehicule înmatriculate în Rusia, informează MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei țării noastre la Moscova, persoanelor care se deplasează cu autoturisme cu numere de înmatriculare rusești le este interzisă intrarea pe teritoriul Uniunii Europene prin punctele de trecere a frontierei între Letonia și Rusia, Estonia și Rusia.

Astfel, vehiculelor înmatriculate în Rusia le este interzisă intrarea în UE prin punctele de trecere a frontierei letone și estone. „Persoanele care conduc astfel de vehicule vor fi obligate să se întoarcă în Federația Rusă, iar în cazul în care refuză să se conformeze instrucțiunilor autorităților vamale se poate lua decizia de a confisca vehiculul”, se menționează într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Conform clarificărilor Comisiei Europene, automobilul înmatriculat în Federația Rusă este considerat drept import interzis în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, este permisă întoarcerea din Uniunea Europeană în Federația Rusă cu autoturisme cu numere de înmatriculare rusești, cu condiția ca acestea să nu fie declarate ca mărfuri și să fie utilizate doar ca mijloc de transport.

Autoritatea a specificat că anterior a fost introdusă interdicția privind trecerea frontierei Uniunii Europene de către camioanele înmatriculate în Federația Rusă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău