Autoritățile publice centrale sunt invitate să prezinte propuneri pentru proiectul Legii bugetului pe 2018

  • 18 August 2017 11:30
Autoritățile publice centrale sunt invitate să prezinte propuneri pentru proiectul Legii bugetului pe 2018

Autoritățile publice centrale (APC) sunt invitate să prezinte propuneri pentru proiectul Legii bugetului pe 2018, precum și ale estimărilor pentru anii 2019-2020, transmite IPN cu referire la o circulară, emisă de Ministerul Finanțelor.

Circulara include referințe la cadrul legal și normativ, ce ține de procesul de elaborare a legii anuale a bugetului de stat, de prognoza indicatorilor macroeconomici pe termen mediu, sumarul priorităților de politici pentru următorul an și pe termen mediu, resursele de cheltuieli de la bugetul de stat pe autorități publice centrale.

Ministerul Finanțelor și-a propus, potrivit afirmațiilor ministrului Octavian Armașu, să se încadreze în limitele calendarului bugetar, prevăzut de Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale în ce privește elaborarea și prezentarea proiectelor documentului privind politicile fiscale și vamale, legii bugetului de stat, altor documente importante.

Calendarul bugetar stabilește aprobarea de către Guvern a proiectului legii bugetului de stat pentru 2018până la 1 noiembrie 2017. Iar adoptarea acestuia de către  Parlament este preconizată până la 1 decembrie.

Setul de materiale ce vizează modificarea și completarea unor acte legislative, în partea ce ține de realizarea politicii fiscale și vamale pentru 2018, a fost elaborat și expus pentru consultări cu experți și mediul de afaceri din Moldova în luna iunie a acestui an. Iar la 27 iulie Guvernul a aprobat Cadrul bugetar pe termen mediu (CBTM) pe anii 2018-2020. CBTM este un instrument, menit să confere stabilitate, predictibilitate și continuitate politicilor publice, finanțate de la buget.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău