Autoritățile promit în 2 zile să vină cu soluții în cazul rutelor de microbuz suspendate

  • 02 Martie 2020 18:52
Autoritățile promit în 2 zile să vină cu soluții în cazul rutelor de microbuz suspendate

Autoritățile municipale dețin resurse suficiente pentru a face față situației în urma sistării activității a cinci rute de microbuz în Chișinău. Asigurări în acest sens a dat viceprimarul de ramură Ilie Ceban, care a cerut responsabililor de la întreprinderile municipale de transport să ofere, în două zile, o analiză clară unde e nevoie de intervenit și în ce mod.

Făcând o retrospectivă a rutelor care și-au suspendat activitatea, Ilie Ceban a comunicat, în ședința operativă de la Primărie, că microbuzele de pe ruta 129 (Dumbrava) nu mai circulă din luna februarie.

În locul rutei de microbuz 175 (Băcioii Noi), călătorii pot utiliza transportul public care circulă pe strada Muncești sau Băcioii Noi. Până la masă, circulă autobuzele nr. 35, trei curse, iar după-masă autobuzele cu nr. 44, patru curse.

Ruta 135 (Trușeni) avea un singur microbuz. După sistarea activității, se identifică soluții de deservire a unei zone din localitate cu transport local până la troleibuz sau până la strada Calea Ieșilor.

Ruta 178 (Codru), cinci microbuze –  administratorul a promis că vor activa. În caz contrar se va interveni cu un autobuz. Ruta 108 (Codru – Str. Mesager) nu va activa. Se va interveni cu un autobuz cu transportare la troleibuz, a precizat viceprimarul.

 

„Nu trebuie să ne lăsăm șantajați, trebuie să facem față și cred că avem această capacitate”, a mai spus Ilie Ceban.

Solicitat de IPN, șeful interimar al Direcției transport public și căi de comunicație, Lilian Copaci, a precizat că în sectoarele unde nu mai circulă microbuzele acestea vor fi înlocuite cu autobuze. Călătorii vot fi informați prin intermediul serviciilor de presă ale Primăriei.

Cinci rute municipale de microbuz și-au suspendat activitatea începând cu ziua de luni, 2 martie. Este vorba despre rutele nr. 108, 129, 135, 178 și 175. Transportatorii au invocat că activitatea lor nu este rentabilă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău