Autoritățile olandeze consideră că vinovați pentru incidentele din Haga sunt huligani din galeriile de fotbal

  • 22 Iunie 2020 14:24
Autoritățile olandeze consideră că vinovați pentru incidentele din Haga sunt huligani din galeriile de fotbal

Incidentele înregistrate duminică la un protest împotriva restricțiilor impuse pentru limitarea epidemiei de COVID-19 au fost produse de către huligani din galeriile echipelor de fotbal, au anunțat luni autoritățile olandeze, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Un grup de suporteri violenți a căutat în mod deliberat o confruntare cu forțele de ordine, a declarat Hubert Bruls, șeful Departamentului regional de poliție.

Demonstrația de la Haga a început pașnic dar, potrivit poliției, lucrurile au degenerat și câteva sute de huligani au devenit violenți. Aproximativ 400 de persoane au fost arestate duminică seară, însă majoritatea dintre ele au fost puse în libertate în orele următoare.

Demonstrația, organizată de grupul Virus Madness (Nebunia Virusului), a fost inițial interzisă din motive de siguranță. Totuși, după ce în jur de 1.000 de oameni s-au strâns pe un teren în apropiere de gara centrală din Haga, primarul orașului a permis un protest într-un perimetru limitat.

Atunci când câteva sute de persoane, majoritatea huligani din galeriile de fotbal, au vrut să mărșăluiască spre centrul orașului, poliția a intervenit și a evacuat terenul respectiv.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău